De omgeving

Ook al ligt de woning ver van alle drukte, de nabije omgeving heeft bijzonder veel te bieden.  Van helikoptervluchten tot  zuivelhoeves,  er is voor elk wat wils.  Daarnaast ligt de woning niet ver van cultuur- steden als Brugge, Ieper, Torhout, Roeselare, Kortrijk, Diksmuide en Veurne. 

Nabije omgeving

stb-copter
Op zoek naar een onvergetelijke verrassing voor je familie, geliefde, vrienden, medewerkers of klanten? Dan kan stb-copter te Wevelgem je zeker verder helpen. Een luchtdoop staat garant voor een unieke ervaring die je nog lang zal bijblijven, om uiteindelijk deel uit te maken van de great days in life die ons geheugen een leven lang voor ons bijhoudt.
- 28 km -
The Bull
The bull te Roeselare is de grootste whiskyshop van België. Je vindt er meer dan 2000 soorten whisky. De Lifetime Achievement Whisky Award winnaar van 2013 gidst jou met kennis van zaken door dit woud aan flessen. Ook kan je er terecht voor een leuk spelletje American Pool.
- 8 km -
Vespa
Hoe kun je beter het West-Vlaamse platteland en zijn omliggende steden ontdekken dan op een comfortabele Vespa Primavera 50cc? De mobieltjes van Vespasso leiden jullie via landelijke wegen en dorpen naar grotere steden als Brugge, Ieper en Kortrijk.
- 7 km -
Huifkar
Of het nu voor een communiefeest, jubileum of een daguitstap is, een huifkartocht is een unieke manier om de deur uit te gaan en de streek te verkennen.
Fietstocht
Geniet van de natuur en bezienswaardigheden op een gezonde en sportieve manier. Aan de hand van 11 verschillende fietsroutes kan je de omgeving van Lichtervelde en omstreken ontdekken.
Brouwerijbezoeken
België is het bierland bij uitstek en West-Vlaanderen spant de schuimende kroon. Er is een enorm aanbod aan bieren, bierstijlen, aan kleine en minder kleine, bekende en minder bekende brouwerijen in Het Lekkere Westen.
Den Ast
De dieren, moestuin en speeltuin maken van deze kinderboerderij de ideale plaats om op een speelse wijze enkele zorgeloze uurtjes met je kinderen en kleinkinderen door te brengen.
- 6 km -
De Bossneppe
Bij deze unieke zuivelhoeve kan je genieten van een ruim aanbod aan zelfgemaakte artisanale producten. Geniet van een vers ijsje of een kaasplank met panoramisch uitzicht op de Lichterveldse velden of neem je bestelling mee naar ons vakantiehuis.
- 1,5 km -
Huwynsbossen
Dit bos van 35 hectare is een trekpleister voor heel wat natuurleven zoals de ree, ransuil en sperwer. Je kan het bos te voet, te paard of met de mountainbike doorkruisen of ravotten in het speelbos. Een jong bos met veel troeven!
- 1 km -
Show More

Iets verder

Tielt
In Tielt ben je aan het juiste adres om zalig te genieten van rust... en van net dat tikkeltje meer. Tielt behoort tot de toeristische regio het Brugse Ommeland, maar ook de Leiestreek ligt op een boogscheut.
- 14 km -
Kortrijk
Kortrijk is een bruisende stad die je de hele dag zal bekoren met zijn vele ontspannings- en recreatiemogelijkheden. Zo kan je er kuieren in het shoppingcentrum, de Broeltorens bezichtigen, relaxen in het begijnhof of een van de vele musea en tentoonstellingen gaan bezoeken.
- 20 km -
Brugge
Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde.
- 29 km -
Ieper
Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper vandaag onvergetelijk.
- 31 km -
Torhout
Wist je dat Torhout de oudste stad van het graafschap Vlaanderen is? Ontdek het roemrijk verleden van dit hedendaags stadje. Haar kastelen, monumenten, musea en groendomeinen geven graag hun geheimen prijs.
- 10 km -
Diksmuide
De pittoreske dorpen, de herdenkingen aan WOI en de open landschappen maken van Diksmuide een topbestemming waar men alle rust kan vinden. Het waterlandschap is wat Diksmuide onderscheidt van andere Westhoekgemeenten.
- 24 km -
Veurne
Veurne is een gezellige stad met een ruim aanbod aan bezienswaardigheden en natuurlandschappen. Zo is er het Belfort, de Citerne, het Spaans Paviljoen, de Vleeshalle en de Moeren.
- 40 km -
Roeselare
Roeselare is een van de belangrijkste shoppingsteden van West-Vlaanderen. Maar dat is niet alles wat deze moderne stad te bieden heeft. Zo kan je er ook terecht voor een stevige wandeling of fietstocht, lekker eten en drinken en vooral veel cultuur opsnuiven. Roeselare is er voor jou.
- 8 km -
De kust
De Vlaamse Kust telt 13 badplaatsen in 10 kustgemeenten. Een diverse regio vol natuur, cultuur, beachlife en tal van recreatiemogelijkheden.
- 36 km -
Show More

info@rene-vakantiewoning.com

Lichtervelde, West-Vlaanderen, België

Lieven +32 472 96 20 60

Laurens +32 470 18 76 08